Смолян е сред най-безопасните области в България, като броят на престъпленията е почти двойно по-нисък от средния за страната. На всеки 1000 души от населението са регистрирани 6,1 престъпления срещу личността и собствеността при средно 13,6 в национален план, посочват в анализ по темата от Института по пазарна икономика. Освен с ниска престъпност регионът е водещ и по висока разкриваемост на регистрираните престъпления – 56,7% за 2015 г. при средно 39,2% за страната. През м.г. делът на наказателните дела в Окръжния съд, приключили в 3-месечен срок, достига 95,0% (при 88,1% за страната), а делът на висящите наказателни дела спада до 5,2% (при 9,4% на национално ниво).
„Част от добрите резултати най-вероятно се дължат на ниската натовареност на наказателните съдии – всеки от тях разглежда средно по 6,4 дела месечно през 2015 г. при 8,3 за страната", посочват от ИПИ.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I