Общинският съвет в Смолян за втори път отхвърли одобряването на Подробния устройствен план (ПУП) за обект МВЕЦ „Чинара" в Смолян. Причината бе недоволството от страна на живеещите в района на автогарата в областния град.
„От години наред ни тормозят с този ВЕЦ. Защо след като беше отхвърлено решението сега пак се предлага отново?", попита от трибуната по време на заседанието представителят на недоволните жители Ана Алекова. Тя заяви, че хората настояват да се спре източването на евросредства чрез подобни проекти, а най-важното, че с изграждането на този мини ВЕЦ се застрашава живота на стотици хора, живеещи в този район, защото зоната е свлачищна. Инвеститорът не е успял да убеди хората, че евентуалното строителство ще е безопасно за живота им. Общинските съветници се обединиха около тази теза и в изказванията си посочиха, че след като хората не желаят по редица съображения там да се строи, предложението не трябва да бъде прието.   
Срещу изграждането на минивеца писмо до кмета Николай Мелемов изпрати и един от собствениците на земя в този район Венелин Чоков. Според него районът е свлачищен и застраша реално живота на хората. Поради тази причина още през 80-те години е било взето решение за преустановяване на всякакви строителни дейности там. Заради свлачището е бил затворен и пътят, минаващ над реката.
На снимката: Мястото около Чинара, където трябваше да се изгради мини ВЕЦ-а
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Поздравления на смолянския общински съвет затова че се вслушва в мнението на хората, а чепеларския това не го интересува и гласува веца в забърдо и ошети собственоста на хората

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I